چگونه فصل اول پایان نامه ام را بنویسم
سپتامبر 8, 2020
ارسال شده توسط یکتا
11.76k بازدید

چگونه فصل اول پایان نامه ام را بنویسم
تدوين اين فصل سهم عمده اي در كار پژوهش دارد.(نحوه نگارش فصل اول پایان نامه)
زيرا اساس و بنياد پايان نامه را پي مي ريزد. اين اركان در واقع، ايجادكننده چشم اندازي هستند كه به خواننده نشان مي دهند كه محتواي رساله چه مي باشد.
انتظار مي رود در اين فصل، موضوع پژوهش به طور شفاف بيان شده و اهداف و سوالهاي پژوهش مشخص گردند.
فرضيه ها به طور اصولي تبيين، متغيرهاي پژوهش مشخص و تعاريف عملياتي آنها ارائه شود. روش پژوهش به اختصار بيان شده و در انتها ساختار گزارش معرفي گردد. اجزاي اين بخش به شرح ذيل مي باشد:
- عنوان تحقيق: عنوان بايد به صورت گزاره خبري روشن، مختصر و محدود بيان شود به نحوي كه رساننده سوال اساسي پژوهش بوده و قلمرو موضوعي، مكاني و زماني تعريف شده داشته باشد(بين 12 تا 20 كلمه).(نحوه نگارش فصل اول پایان نامه)
-
بيان مسأله تحقيق: در اين بخش محقق مي بايستي مشكل اصلي كه سبب شده تا اين تحقيق را انجام بدهد، بيان كند.
- يعني چه مشكل يا مشكلاتي وجود داشته و يا با چه سؤال يا سؤالهايي مواجه بوده كه براي پاسخ به آنها، نياز به انجام اين تحقيق بوده است.
- تعريف (موضوعي) عنوان تحقيق: در اين بخش محقق مي بايستي مباني نظري مرتبط با عنوان را از نظر دانشمندان و نظريه پردازان به صورت خيلي فشرده (حداكثر در دو صفحه) طوري بيان نمايد كه محدوده نظري مورد مطالعه تحقيق مشخص گردد.
- اهميت و ضرورت تحقيق: در اين بخش محقق مي بايستي اهميت (مفيد و كاربردي بودن) موضوع مورد پژوهش را روشن نمايد.
- بطوري كه سازمان متبوع دانشجو با خواندن اين بخش به اين نتيجه برسد كه چنانچه تحقيق انجام شود چه مزايايي دارد و اگر انجام نشود امكان بروز چه معايب و يا ضرري وجود دارد و يا چه فرصتي را از دست مي دهد.
- اهداف تحقيق: در اين بخش پژوهشگر بر مبناي عنوان تحقيق دقيقاً بايد مشخص نمايد كه در انجام اين تحقيق چه تعهداتي را پذيرفته و در پايان تحقيق بايد به آنها دست يابد و براي اينكه اين اهداف قابل كنترل، سنجش و قضاوت باشد به صورت گزاره هاي شماره دار ذكر نمايد.
- (نحوه نگارش فصل اول پایان نامه)
-
اهداف تحقيق مي تواند به دو صورت اصلي و فرعي مطرح شود.
- هدف اصلي مستقيماً از مساله پژوهش مشتق شده و در واقع يكي از اهداف كلي، خود موضوع تحقيق است كه معلوم مي نمايد پژوهشگر چه چيزي را دنبال مي كند و يا قصد تعيين آن را دارد.
- از آنجايي كه تمامي مراحل و ريزه كاريهاي تحقيق مي بايستي به صورت مجزا، مشخص و با كلمات دقيق كه مشخصاً قابل آزمودن و بررسي باشد، مي توان ادعا كرد كه اهداف فرعي يا ويژه پژوهش، راهنمايي براي تهيه و تدوين ابزار گردآوري اطلاعات است.
-
بنابراين ضروري است اهداف فرعي به نحوي بيان شود كه بر علمي بودن نتايج پژوهشي تاكيد داشته و چهارچوبي مناسب براي تجزيه و تحليل آماري باشد
- فرضيه هاي تحقيق: فرضيه حدس و گمان عاقلانه محقق است. محقق مي بايستي بر مبناي عنوان و اهداف پژوهش، فرضيه ها را به صورت گزاره هاي خبري جهت دار، قابل آزمون و كميت پذير نوشته و به گونه اي باشد كه رابطة بين دو متغير را نشان بدهد.
- متغيرهاي تحقيق: در اين قسمت محقق بايد بر مبناي فرضيه هاي تحقيق متغيرهاي تحقيق اعم از مستقل، وابسته، تعديل كننده و مداخله گر را مشخص نمايد.
-
قلمرو(مكاني-زماني)تحقيق: در اين بخش محقق مي بايد مشخص كند كه تحقيق در چه مكان و محدوده جغرافيايي و در چه زماني در حال انجام است.
- تعريف مفهومي واژه ها: در اين قسمت محقق براي ايجاد ذهنيت مشترك بين خود و خواننده، بايد اصطلاحات، مفاهيم و واژه هايي را كه فكر مي كند نوع برداشتي كه از آنها مي شود تاثير مهمي در قضاوت خواننده دارد، انتخاب و به طور مختصر، دقيق، روشن و با استفاده از مفاهيم و كلمات ساده تر تعريف نمايد، بطوريكه خوانندگان از مفاهيم مورد استفاده برداشت واحدي داشته باشند
-
در واقع محقق با اين كار خود به خواننده اعلام مي كند كه از اين اصطلاحات و واژه ها چه معنايي را در تحقيق مدنظر داشته است.
- تعريف عملياتي متغيرها: در اين قسمت محقق بايد متغيرهاي مورد استفاه را تعريف عملياتي نمايد، بطوريكه شاخصهاي اندازه گيري هر متغير مشخص شده و به عبارت ديگر متغيرها از حالت كيفي به حالت كمي و قابل اندازه گيري تبديل شوند، زيرا مبناي طرح سؤالهاي پرسشنامه، تعريف عملياتي متغيرها، مي باشد.(نحوه نگارش فصل اول پایان نامه)
- ساختار پايان نامه : در اين قسمت محقق بايد به صورت خلاصه و حداكثر در 5 خط مشخص كند كه تركيب فصول بعدي پايان نامه چه خواهد بود.
- در واقع ارائه ساختار تحقيق به منزله يك حلقه اتصال به فصل بعدي و همچنين نشان دادن چشم انداز تحقيق عمل مي كند.
-
يعني محقق توضيح مي دهد كه به منظور پاسخ گويي به سؤال تحقيق در فصل بعد (فصل دوم) به بررسي ادبيات تحقيق مي پردازد.
- فرضيه ها ارائه خواهند شد و براي آزمون فرضيه ها، طرح تحقيق تهيه و تنظيم مي شود. (فصل سوم) بر اساس چهارچوب اين طرح، اطلاعات لازم جمع آوري و در فصل بعد (چهارم) طبقه بندي و تجزيه و تحليل خواهند شد.
- در پايان، گزارش تحقيق تلخيص مي شود و نتيجه گيري به عمل مي آيد و بر اساس يافته ها پيشنهادهاي عملي ارائه خواهد شد.(نحوه نگارش فصل اول پایان نامه)
برای مشاهده مطالب ببیشتر به سایت www.farzdon.ir مراجعه نماید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
تشخیص حمله مردی در میان در کنترل کننده های چندتایی شبکه ی نرم افزار
تشخیص حمله مردی در میان در کنترل کننده های چندتایی شبکه ی نرم افزار (کنترل...
شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر شکست پروژه های عمرانی به کمک مدل ترکیبی AHP وTOPSIS
شکست پروژه های عمرانی (شکست پروژه های عمرانی) بحث و نتیجه شکست پروژه های عمرانی...
مطالعه نقش¬های فرهنگی و جایگاه هنری صورتک¬های ایران باستان
مطالعه نقش¬های فرهنگی و جایگاه هنری صورتک¬های ایران باستان (جایگاه صورتک های ایران باستان) تاریخچه...
اثر بخشی آموزش گروهی غنی سازی زوجی مبتنی بر رویکرد گاتمن بر تنظیم هیجان و سازگاری زناشویی
اثر بخشی آموزش گروهی غنی سازی زوجی مبتنی بر رویکرد گاتمن بر تنظیم هیجان و...
ترکیب سرویس های ابری آگاه از کیفیت در برنامه های کاربردی اینترنت اشیاء
ترکیب سرویس های ابری آگاه از کیفیت در برنامه های کاربردی اینترنت اشیاء (ترکیب سرویس...
گسترش سیستم BCI با استفاده از شبکه عصبی در افراد دچار نقص عضو
گسترش سیستم BCI با استفاده از شبکه عصبی در افراد دچار نقص عضو (گسترش سیستم...
دیدگاهتان را بنویسید