بررسی اجمالی اهمیت و ابعاد رشته مدیریت گردشگری و مدیریت منابع انسانی

بررسی اجمالی اهمیت و ابعاد رشته مدیریت گردشگری و مدیریت منابع انسانی
مقدمه و اهمیت رشته مدیریت گردشگری
صنعت گردشگری به عنوان صنعتی پویا ، بخش مهمی از فعالیت های اقتصادی کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه را به خود اختصاص داده است ، به طوری که بر اساس پیش بینی انجام شده ای توسط سازمان جهانی جهانگردی ، در سال 2020 ، حدود یک میلیارد و پانصد و شصت میلیون نفر به گردشگری خواهند پرداخت و درآمد های ناشی از گردشگری بین المللی در این سال به یک و نیم تریلیون دلار خواهد رسید ، مورد توجه طیف وسیعی از سیاست گذاران و برنامه ریزان نظام های سیاسی و مدیران اجرایی قرار گرفته است .(مدیریت گردشگری و منابع انسانی)
از اینرو رقابت شدیدی در این میان بوجود آمده است که تاثیر تغییرات پر شتاب محیط بر آن ، اهمیت توجه به تدوین راهبردها را برای موفقیت کشورها در امر گردشگری دو چندان می کند.
باشد که این پایان نامه بتواند قدمی موثر در پیشبرد صنعت گردشگری کشور داشته باشد برای انجام پایان نامه مدیریت گردشگری کلیک نمایید.
اهداف رشته تحصیلی مدیریت گردشگری
مدیریت استراتژیک میتواند به عنوان رویکردی مناسب به منظور برنامهریزی در سطح جامعه گردشگری به کار رود. به طوری که اعتقاد به این است که رویکرد مدیریت استراتژیک وسیلهای مناسب به منظور معرفی و اجرای مناسب استراتژیها در چارچوب سیستم گردشگری است. (مدیریت گردشگری و منابع انسانی)
برنامهریزی استراتژیک گردشگری فرایندی است که حداکثر منافع حاصل از توسعه گردشگری را هدف قرار میدهد، بطوریکه نتیجه توسعه، یک تعادل مناسب بین کیفیت و کمیت عرضه و سطح تقاضا، بدون به خطر انداختن توسعه اقتصادی – اجتماعی و زیست محیطی برای جامعه محلی و پایداری آنها خواهد بود.
بنابراین برنامهریزی استراتژیک گردشگری به معنای ارائه چارچوبی است جهت ارائه جهتدهیهایی برای سازمان یا مقصد گردشگری و بر کیفیت، کارایی و اثربخشی تأکید دارد. برای انجام پایان نامه مدیریت گردشکری کلیک نمایید.
تاریخچه رشته مدیریت گردشگری
رشته مدیریت گردشگری برای نخستین بار در سال ۱۳۷۴ در کشور راه اندازی شد. نخستین دانشگاهی که رشته مدیریت گردشگری را در کشور راه انداازی نمود دانشگاه علامه طباطبایی بود.
دانشگاه علامه طباطبایی را می توان پدر علم گردشگری در ایرلن دانست. دانشگاه علامه طباطبایی پس از مدتی توانست مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا مدیریت گردشگری را نیز راه انداری نماید و در این مقاطع اقدام به جذب دانشجو نمود. برای انجام پایان نامه مدیریت گردشکری کلیک نمایید.(مدیریت گردشگری و منابع انسانی)
گرایش های رشته مدیریت گردشگری
- بازاریابی محصولات گردشگری و توریسم
- مدیریت کیفیت جامع در صنعت گردشگری و توریسم
- محیط ملی و بین المللی تجارت و گردشگری و توریسم
- تحلیل رفتاری جهانگردی و تعامل فرهنگی
- خط مشی گذاری در صنعت گردشگری و توریسم
- حسابداری مدیریت در صنعت گردشگری و توریسم
مقدمه و اهمیت رشته مدیریت منابع انسانی
25 سال اخیر، رشد سریعی در حوزه مدیریت منابع انسانی صورت گرفته است که پیامد و نتیجه برخی عوامل، از قبیل رشد رقابت (عمدتاً شرکتهای آمریکایی/ اروپایی در اختیار شرکتهای ژاپنی)، رشد آرام اقتصادی در ملل توسعهیافته غربی، درک دورنمای مشارکتهای مدیریت منابع انسانی به سمت عملکرد شرکتها، ایجاد کُرسیهای مدیریت منابع انسانی در دانشگاهها و پُستهای مرتبط با حوزه مدیریت منابع انسانی در صنعت، ورود و معرفی مدیریت منابع انسانی به حوزه تحصیلی فوقلیسانس اداره کسب و کار (MBA) در اوایل دهه 1980 و تأکید مستمر بر لحاظنمودن استراتژی مدیریت منابع انسانی در استراتژی کسب و کار است که به ظهور پارادایمی جدید در علم مدیریت با عنوان مدیریت استراتژیک منابع انسانی منتهی گردید.
اهداف رشته تحصیلی مدیریت منابع انسانی
مدیریت منابع انسانی شش کارکرد اصلی را برای مدیریت منابع انسانی تعریف کرده است:
1)برنامهریزی، انتخاب و بهکارگماری منابع انسانی2)بهسازی منابع انسانی 3)حقوق و مزایا 4)ایمنی و بهداشت 5)روابط کارمند و نیروی کار 6)پژوهش منابع انسانی
این رشته با هدف برنام ریزی صحیح منابع انسانی و پیشرفت در تمام حوزه های سازمانی که مرتبط با نیروی انسانی می باشد و دانشجویان این رشته در تمامی زمینه های فوق می توانند اقدام به انتخاب موضوع پایان نامه مدیریت منابع انسانی نمایند و نتایج حاصل از انجام پایان نامه مدیریت را توسعه و بهسازی نیروی انسانی استفاده نمایند.(مدیریت گردشگری و منابع انسانی)
تاریخچه رشته مدیریت منابع انسانی
عوامل بسیار زیادی در شکلگیری مدیریت منابع انسانی موثر هستند. از دهها قرن قبل از میلاد مسیح و از زمانی که انسانها به صورت گروهی و جمعی زندگی میکردند، در هنگام تقسیم کارها و عواید ناشی از آن، قواعد خاصی را رعایت میکردند.
اما عواملی که به پیدایش اداره امور کارکنان بهصورت یک واحد مستقل با تعریف تخصصی وظایف منجر شد را میتوان به شرح زیر برشمرد:
- شروع انقلاب صنعتی (در سال 1760 میلادی)؛
- نهضت کارگری (در سال 1842 میلادی)؛
- نهضت مدیریت علمی (در سال 1885 میلادی)؛
- نتایج بررسیهای روانشناسی صنعتی (سال 1890 تا 1900 میلادی)؛
- نظریههای متخصصان امور نیروی انسانی (سال 1880 تا 1920 میلادی)؛
- تئوریهای مکاتب روابط انسانی.
در ایران نیز این گرایش در دانشگاه های مختلف اعم از دانشگاه های دولتی، آزاد و پیام نور تدریس می گردد و در مقاطع ارشد و دکتری دانشجویان با انجام پایان نامه مدیریت و کارهای مختلف پژوهشی به توسعه و بهبود منابع انسانی کمک می نمایند.(مدیریت گردشگری و منابع انسانی)
گرايشهاي مختلف رشته مدیریت منابع انسانی
- مدیریت منابع انسانی پیشرفته
- تئوریهای مدیریت پیشرفته
- سیستمهای اطلاعاتی مدیریت پیشرفته
- تحلیل آماری
- مدیریت استراتژیک پیشرفته
- نظامهای اداری تطبیقی پیشرفته
- مدیریت رفتار سازمانی پیشرفته
- فرایند خط مشی گذاری
- تحقیق در عملیات پیشرفته
- بررسی مسائل مدیریت دولتی ایران
- برنامه ریزی استراتژیک نیروی انسانی
- مدیریت بهره وری انسانی
آینده شغلی رشته مدیریت منابع انسانی
فارغ التحصیلان این رشته دانشگاهی در حوزه های مختلف تشکیلات سازمانی، منابع انسانی، سیستمهای اطلاعاتی در سطوح اجرایی، میانی و عالی در تمامی سازمان های خصوصی و دولتی قادر به فعالیت میباشند، همچنین این فارغ التحصیلان بعنوان مشاور یا مجری در زمینه سیاستگذاریهای بخش دولتی میتوانند فعالیت کنند.(مدیریت گردشگری و منابع انسانی)
برای مشاهده مطالب بیشتر به سایت فرزدان، www.farzdon.ir مراجعه نماید.
دیدگاهتان را بنویسید