قابلیت های فناوری اطلاعات و عملکرد SME ها: درک مدل چند واسطه ای برای بخش تولید

قابلیت های فناوری اطلاعات و عملکرد SME ها: درک مدل چند واسطه ای برای بخش تولید
(قابلیت های فناوری اطلاعات)
چکیده
علیرغم این واقعیت که بسیاری از مطالعات تأثیر مثبت توانایی های فناوری اطلاعات (IT) بر عملکرد SME ها را نشان می دهد، هنوز درک درستی از مکانیسم های اساسی که از طریق آنها قابلیت های IT بر عملکرد شرکت تأثیر می گذارد، مشخص نیست.
این مطالعه با توضیح نقش ظرفیت جذب و کارآفرینی شرکتی، این خلا ها را پر می کند. این مطالعه همچنین تأثیر ابعاد قابلیت IT (تلفیق فناوری اطلاعات و هم ترازی IT) بر نتایج عملکرد SME ها را از طریق فرآیند متوالی ظرفیت جذب و کارآفرینی شرکت ها شرح می دهد.
روش تحقیق این مطالعه با استفاده از روش حداقل مربعات جزئی (PLS) با نمونه 489 SME تولیدی در پاکستان، یک مدل نظری را بر اساس نمای پویای پویا (DCV) آزمایش می کند.
با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای، برای جمع آوری داده ها از یک نظرسنجی استفاده شده است. این تحقیق با تقسیم قابلیت IT در دو بعد، تلفیق فناوری اطلاعات و هم ترازی IT، به ادبیات فناوری اطلاعات کمک می کند، که به ما امکان می دهد بین منابع مختلف قابلیت های فناوری اطلاعات تشخیص دهیم.
علاوه بر این، یافته های ما با نشان دادن تئوری و تجربی چگونه ظرفیت جذب و کارآفرینی شرکتی به طور متوالی بر نتایج عملکرد شرکت تأثیر می گذارد، دیدگاه توانایی پویا را روشن می کند.
سرانجام، این مطالعه با اندازه گیری دو سطح عملکرد به ادبیات SME کمک می کند: عملکرد نوآوری و عملکرد شرکت.
نتایج تجزیه و تحلیل نشان می دهد که ظرفیت جذب و کارآفرینی شرکتی به طور قابل توجهی رابطه بین هر دو بعد قابلیت IT و نتایج عملکرد.
کلمات کلیدی: قابلیت های فناوری اطلاعات، یکپارچه سازی فناوری اطلاعات، هم ترازی فناوری اطلاعات، ظرفیت جذب، کارآفرینی شرکتی، عملکرد نوآوری، عملکرد شرکت.
مقدمه
در سراسر جهان، سیستم اقتصادی کشورهای توسعه یافته و همچنین در حال توسعه به نسبت از شرکتهای کوچک و متوسط (SME) تشکیل شده است.
این کشورها با وارد کردن SME ها به جریان اصلی در بیشتر فعالیت های اقتصادی خود به اهداف رشد اقتصادی دست می یابند.
نقش فناوری اطلاعات (IT) برای بخش های متوسط و متوسط ضروری است زیرا به بقای این شرکت ها بسیار کمک می کند، برای افزایش عملکرد ضروری است و برای دستیابی به مزیت رقابتی حیاتی است.
اگرچه مطالعات مربوط به استفاده از فناوری اطلاعات در SME ها زیاد است، اما بیشتر محققان SME ها را در کشورهای توسعه یافته هدف قرار می دهند.
یا شرکتهای بزرگ و چند ملیتی. در نتیجه، مطالعات کمی در کشورهای در حال توسعه وجود دارد که پدیده IT و SME را از منظر توانایی های IT بررسی می کنند.
ادبیات قابلیت های فناوری اطلاعات نشان می دهد که توانایی های فناوری اطلاعات تأثیر مثبتی بر عملکرد نوآوری و عملکرد شرکت دارند. علی رغم گستردگی تحقیقات در مورد رابطه مستقیم قابلیت های فناوری اطلاعات با عملکرد نوآوری و عملکرد شرکت، مکانیزم هایی که از طریق آنها قابلیت های فناوری اطلاعات بر عملکرد نوآوری و عملکرد شرکت تأثیر می گذارد به خوبی درک نشده اند.
به معنای پیش بینی شرایطی است که در آن توانایی فناوری اطلاعات به طور غیرمستقیم بر عملکرد SME تأثیر می گذارد.
یک چارچوب قابلیت پویا به شرکتها کمک می کند تا دانش خارجی را ارزیابی کنند که به آنها امکان می دهد فعالیتهای کارآفرینی انجام دهند. با این حال، بیشتر مطالعات بر روی ابعادی واحد از قابلیت فناوری اطلاعات یا برخی از سطح کل متمرکز هستند که دید کاملی از چگونگی تأثیر قابلیت های IT بر عملکرد نمی دهد.
بنابراین، نقش چند بعدی توانایی فناوری اطلاعات از نظر تئوری و عمل مشخص نیست. با این زمینه، این مطالعه می کوشد تا به طور غیرمستقیم در یک فضای تجاری پویا، چگونه توانایی IT بر نتایج عملکرد SME تأثیر می گذارد، بررسی کند.
نتیجه گیری
مدل نظری ما را از چگونگی تأثیر یکپارچه سازی فناوری اطلاعات و همسویی فناوری اطلاعات بر ظرفیت جذب و کارآفرینی شرکت ها برای افزایش عملکرد SME ها توسعه داده است.
یافته ها نشان می دهد که افزایش شدید استفاده از فناوری اطلاعات در SME ها وجود دارد.
ادغام فناوری اطلاعات امکان تقویت ارتباط و هماهنگی در فرآیندهای بهم پیوسته را فراهم می کند و از این رو صلاحیتهای تفسیر جمعی و حل مسئله در نتیجه افزایش می یابد. علاوه بر این، هم ترازی IT برای توسعه کاربردهای IT ضروری است. علاوه بر این، هم ترازی IT گرایش به ایجاد ارتباط و همگام سازی را در داخل شرکت ایجاد می کند و در عین حال امکان بهره برداری از دانش شرکت را فراهم می کند.
در نتیجه، ظرفیت جذب باعث پیشرفت می شود و به شرکت ها در به دست آوردن و حفظ موقعیت رقابتی کمک می کند. نتایج این مطالعه نشان دهنده سازگاری با تحقیقات قبلی است و نشان می دهد که قابلیت های IT تأثیر مستقیم و قابل توجهی بر ظرفیت جذب دارند.
بعلاوه، ابعاد قابلیت فناوری اطلاعات (یکپارچه سازی فناوری اطلاعات و هم ترازی فناوری اطلاعات) به طور قابل توجهی تأثیر مثبت بر کارآفرینی شرکت ها دارد.
ادغام فناوری اطلاعات با فراهم ساختن کانالهای فن آوری برای شکوفایی فعالیتهای کارآفرینی آنها، ایجاد بستری برای تشویق اثربخشی و اطمینان از کارایی در تولید محصولات جدید را تضمین می کند ترازبندی فناوری اطلاعات به عنوان منبع مهمی برای کشف فرصتهای مختلف فن آوری در نظر گرفته می شود و به شرکتها اجازه می دهد با یافتن راهی برای برون رفت از معضلات فنی در حین فعالیتهای کارآفرینی، به موفقیت برسند.
نتایج نشان می دهد که قابلیت های فناوری اطلاعات تأثیر معناداری بر نتایج عملکرد در حضور کارآفرینی شرکت ها ندارند. با این حال، در صورت وجود قابلیت اطمینان جذب، این رابطه قابل توجه می شود، که نشان می دهد دانش بیرونی نقشی اساسی در توسعه کارآفرینی شرکتی دارد. در عوض، کارآفرینی شرکتی بر نتایج عملکرد SME ها تأثیر مثبت می گذارد.
برای مشاهده مطالب بیشتر به سایت فرزدان مراجعه نماید.