توانایی فناوری، قابلیت رابطه ای و عملکرد شرکت ها: نقش توانایی یادگیری

توانایی فناوری، قابلیت رابطه ای و عملکرد شرکت ها: نقش توانایی یادگیری
(قابلیت رابطه و عملکرد شرکت ها)
چکیده
هدف این مقاله ارزیابی تجربی نقش واسطه ای توانایی یادگیری در رابطه بین توانایی فناوری، توانایی رابطه ای و عملکرد شرکت های کوچک و متوسط (SME) در اقتصاد در حال توسعه آفریقا است. برای جمع آوری داده ها از مدیر تولید شرکت های متوسط و متوسط در نیجریه، از یک طرح پیمایشی کمیاستفاده شده است.
از مدل معادلات ساختاری حداقل مربعات جزئی در ارزیابی هر دو مدل اندازه گیری و مدل برای تعیین قابلیت اطمینان و اعتبار اندازه گیری و آزمون فرضیه ها استفاده شد.
نتیجه آماری نشان دهنده وجود رابطه مثبت بین توانایی فناوری، توانایی یادگیری و عملکرد SME ها است. به همین ترتیب، توانایی رابطه ای به طور قابل توجهی و مثبت با قابلیت یادگیری SME ها ارتباط دارد. با این حال، توانایی رابطه ای رابطه منفی با عملکرد SME ها دارد، در حالی که قابلیت فناوری نیز با توانایی یادگیری ارتباط منفی دارد.
علاوه بر این، توانایی یادگیری واسطه رابطه منفی توانایی رابطه ای و عملکرد SME ها با رابطه مثبت معنادار است، در حالی که رابطه توانایی و عملکرد تکنولوژیکی را واسطه نمیکند. (قابلیت رابطه و عملکرد شرکت ها)
تجزیه و تحلیل این مطالعه فقط به دیدگاه مبتنی بر منابع و تئوری قابلیت پویا محدود میشود. داده های این مطالعه یک بار در یک روش خود گزارش جمع آوری شد.
این مطالعه به طور قابل توجهی به ادبیات بدن در مورد توانایی های فنی و رابطه ای و عملکرد کمک کرد. همچنین نیاز مدیر کوچک و متوسط به شناخت و قدردانی از نقش این توانایی های استراتژیک در دستیابی به موقعیت رقابتی پایدار را نشان داد. از طریق قابلیت رابطه ای، SME ها برای دستیابی به تکنیک های جدید، دانش، یک همکاری مشترک کارآمد را ایجاد میکنند. این امر بطور خاص برای شرکتهای متوسط و متوسط از اقتصادهای در حال توسعه و در حال ظهور بسیار ضروری است زیرا از پلتفرم رقابتی جهانی عقب مانده اند و ممکن است داشتن یک مزیت خاص به اندازه کافی برای نفوذ به بازارهای جهانی کافی نباشد.
به طور مشابه، توانایی فناوری شرکت ها را قادر میسازد دانش جدید خارجی را برای توسعه صلاحیت های عملیاتی که منجر به دستیابی به عملکرد برتر میشود، به دست آورند و از آنها استفاده کنند.
سیاست ها و برنامه های دولت که برای حمایت از توسعه فناوری و نوآوری طراحی شده اند،.
باید تنظیم شوند تا ماهیت عجیب شرکت های کوچک و متوسط را از نظر فناوری و نوآوری در نظر بگیرند که موقعیت و عملکرد رقابتی را افزایش میدهد.(قابلیت رابطه و عملکرد شرکت ها)
کلمات کلیدی: قابلیت یادگیری، قابلیت فناوری، قابلیت رابطه، عملکرد SME ها
مقدمه
تمایل شرکت های متوسط و کوچک برای همگام سازی با توسعه در فضای کسب و کار جهانی فناوری توسط عوامل مختلفی شامل تعهد ناکافی برای دستیابی به فناوری های جدید، فقدان مهارت های فنی و شبکه ای، سرمایه انسانی ناکافی و انتخاب نادرست فناوری محدود شده است.
از این رو، کشورهای آفریقایی تحت لوایح دستور کار تجارت آزاد قاره آفریقا تعهد خود را برای بهبود فعالیت های اقتصادی و تجاری منطقه از طریق افزایش مزیت رقابتی شرکت های SME در سطح محلی و در جبهه جهانی نشان داده اند.
در همین راستا، دولت نیجریه چندین برنامه و سیاست مانند آژانس ملی توسعه فناوری اطلاعات، طرح ملی انقلاب صنعتی، دفتر ملی جذب و ارتقا فناوری و غیره را برای کمک به شرکت های کوچک و متوسط در جهت توسعه یا تقلید از فناوری های صنعتی جهانی را پذیرفته و توانایی آنها را در جذب فناوری های جدید برای تأمین نیازهای خاص کشور افزایش میدهد.
با این وجود، به دلیل کمبود استانداردهای باز، SME ها برای توسعه و بین المللی سازی مثر عملیات خود و زنده ماندن از اثرات جهانی سازی، نیاز به ایجاد توانایی و محصول متمایز دارند.
دیدگاه مبتنی بر منابع (RBV) و دیدگاه توانایی پویا برای دهه ها نقش اساسی توانایی ها در افزایش مزیت و عملکرد شرکت را نشان داد. (قابلیت رابطه و عملکرد شرکت ها)
بنابراین، قابلیت فناوری و قابلیت رابطه ای از قابلیت های پویایی اساسی است که شرکت ها را قادر میسازد تا در رقابت با فضای کسب و کار جهانی به مزیت رقابتی پایدار و عملکرد برتر دست یابند. با این وجود، توانایی های ناکارآمد فعالیت های تجاری و عملکرد SME ها را محدود کرده است
نتیجه گیری
نتیجه آماری نشان میدهد که توانایی فناوری قابلیت SME های استراتژیک است، که به طور قابل توجهی عملکرد را در فضای بازار پویا و رقابتی امروز بهبود میبخشد.
علاوه بر این، نتایج نشان داد که تأثیر مثبت قابل توجهی از توانایی یادگیری بر عملکرد SME ها دارد.
بنابراین، توانایی SME ها در پیش بینی دقیق و تعدیل تغییرات فناوری، سرمایه گذاری کافی در تحقیق و توسعه، نقش مهمیدر کسب، بهره برداری و ارتقا مهارت های فناوری دارد که در نهایت باعث بهبود عملکرد میشود.
به همین ترتیب، آزمایشات کارآمد، گفتگوها، ریسک پذیری، ادغام خارجی و تصمیم گیری مشارکتی، شرکت های متوسط و متوسط را قادر میسازد سودآوری را بهبود بخشند، بازار را افزایش دهند، رضایت مشتری و کارمندان را افزایش دهند و پاسخگویی بهتری در زمینه محیط زیست و اجتماعی ایجاد کنند.(قابلیت رابطه و عملکرد شرکت ها)
به همین ترتیب، مشخص شد که توانایی رابطه ای به طور قابل توجهی و مثبت بر توانایی یادگیری SME تأثیر میگذارد. با این حال، مشخص شد که توانایی فناوری با توانایی یادگیری SME ها رابطه منفی دارد.
برای مشاهده مطالب بیشتر به سایت فرزدان مراجعه نماید.