بررسی اهمیت و ابعاد رشته MBA

بررسی اهمیت و ابعاد رشته MBA
مقدمه و اهمیت
رشته MBA یک رشته دانشگاهی در مقطع ارشد است که مخفف عبارت MASTER BUSINESS ADMINISTRATION است این عبارت به نوعی بیانگر ماهیت کسب و کاری و تجاری رشته MBA است.
با توجه به اینکه عصر حاضر عصر دانایی ملت ها است و دانایی در کنار دانش منجر به توسعه و پیشرفت در همه عرصه های علمی، فرهنگی، اقتصادی و حتی سیاسی می گردد.
رشته MBA به گونه ای طراحی گردیده است که تمامی افرادی که نیازمند مهارت های مدیریتی در محل کار و کسب و کار هستند می توانند در این رشته تحصیل نمایند.
تمامی دانشجویان با هر نوع مدرک کارشناسی می توانند در این رشته در مقطع ارشد ادامه تحصیل دهند و با گذراندن واحدهای مختلف درسی و بخصوص پایان نامه و نگارش پایان نامه ارشد MBA مهارت های لازم را دریافت نمایند.
تا در حوزه های مختلف مدیریتی در بازار داخلی و خروجی موفق گردند.
اهداف رشته
با توجه به ماهیت تجاری و کسب و کاری رشته MBA هدف از طراحی این رشته پذیرش فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی در تمامی رشته های دانشگاهی و بخصوص رشته های علوم انسانی و مدیریت است .
تا این افراد پس از طی دروس مربوطه زمینه هایی مانند بازاریابی و فروش، کارفرینی سازمانی، بازشناسی ساختارهای مدیریتی و سازمانی، خدمات مشاوره ای در خصوص سرمایه گذاری بورس و بیمه، رهبری سازمانی و مدیریت تحول سازمانی مشغول به کار شوند و مهارت های لازم را در این حوزه ها بدست آورند.
همانطور که حتما می دانید امروزه اکثر دانشجویان رشته MBA زمانی که واحد پایان نامه را انتخاب می نمایند .
به جهت انتخاب عنوان پایان نامه خود، تلاش می کنند تا انجام پایان نامه خود را در حوزه هایی نظیر بازاریابی و فروش و بخصوص کارافرینی، بورس و بیمه انتخاب نمایند.
تا بتوانند پایان نامه ارشد MBA را در این حوزه ها انجام دهند و فارغ التحصیل شوند.
تاریخچه رشته
رشته MBA در حدود 100 سال است که به عنوان یک رشته دانشگاهی مطرح گردیده است .
این رشته در کشور امریکا پس از تحولات صنعتی در یکی از دانشکده های دانشگاه پنسیلوانیا متولد شد و بعد از آن در خلال ده های 60 تا 70 میلادی در کشورهای مختلف دنیا بخصوص در ایران نیز مطرح گردید.
در کشور ایران نیز این رشته در ابتدا با مقبولیت چندانی مواجه نگردید.
اما از دهه 80 به بعد این رشته در گرایش های مختلف در مقطع ارشد راه اندازی شد و تعداد بسیاری از دانشجویان از رشته های مختلف کارشناسی در رشته MBA ثبت نام نمودند.
گرايشهاي مختلف رشته :
۱- عمومی
۲- فناوری اطلاعات(IT)
۳- فناوری
۴- بازاریابی
۵- تجارت
۶- مدیریت منابع انسانی
۷- کارآفرینی
۸- مدیریت استراتژیک
۹- اقتصاد مدیریت
۱۰- مدیریت پروژه
۱۱- مدیریت اجرایی(EMBA)
آینده شغلی در رشته
دانشجویان رشته MBA پس از گذراندن واحد پایان نامه و نگارش پایان نامه ارشد و در نهایت دفاع از پایان نامه فارغ التحصیل می شوند و باید وارد بازار کار شوند.
این فارغ التحصیلان می توانند در تمامی سطوح مدیریتی از مدیریت عالی تا اجرایی مشغول به کار شوند و یا حتی خود دست به کارافرینی بزنند.
با توجه به اینکه کشور ایران جزو کشورهای در حال توسعه است و دانش مدیریت به عنوان یک دانش پایه برای بهبود سطوح مختلف اقتصادی و فرهنگی و حتی سیاسی ضروری است، فارغ التحصیلان رشته MBA می توانند .
در تمامی این حوزه ها چه در دستگاه های دولتی و چه شرکت های خصوصی مشغول به کار شوند.
برای مطالعه مطالب بیشتر به سایتwww.farzdon .ir مراجعه فرمایید.
دیدگاهتان را بنویسید