بررسی اهمیت وابعاد رشته مدیریت استراتژیک

بررسی اهمیت وابعاد رشته مدیریت استراتژیک
مقدمه و اهمیت رشته مدیریت استراتژیک
تدوين استراتژي سازمان به ویژه، سازمانهاي بزرگ عصر حاضر ، كاري بس ارزشمند و در عين حال، كار پيچيده و دشواري است.
سير تغييرات و شدت و ميزان تغيير در متغير هاي محيطي به حدي بوده است كه اغلب تشخيص وتصور دنياي آينده غيرقابل پيش بيني تلقی می شود . تاكنون، نويسندگان مختلفي از كشورهاي گوناگون، در بارۀ فرآيند برنامه ريزي استراتژيك، مطالب ارزنده اي ارايه نموده اند.
پرسش اساسي اين است كه در تدوين استراتژي سازمانها ي بزرگ كشور از چه رويكرد و مدلي بايد بهره جست؟
در ایران نیز یکی از رشته ای پرطرفدار در کشور مدیریت استراتژیک می باشد که تمامی دانشجویان این رشته معتبر دانشگاهی با درک عمیقی که نسبت به سیاست های کلی هر سازمانی پیدا می کنند می توانند آینده خوبی را برای سازمان خود رقم بزنند.
امروز بسیاری از دانشجویان رشته برای انتخاب موضوع پایان نامه ارشد با توجه به سازمان و ارگانی که در آن فعالیت می نمایند اقدام به نگارش پایان نامه ارشد می نمایند و در این فارغ التحصیل می گردند و وارد بازار کار می شوند.
اهداف رشته تحصیلی مدیریت استراتژیک
بقا و موفقيت سازمانها در محيط پر رمز و راز و رقابتي دنياي معاصر که تغيير و تحول، سرعت، پيچيدگي و عدم اطمينان، خاصيت اصلي آن است نيازمند انتخاب و اجراي استراتژيهاي اثربخش و بهبود مستمر عملکرد است.
اين مهم، از طريق طراحي و تعيين اهداف و استراتژيها، برنامهريزي و اجراي استراتژيها و به تبع آن کنترل و ارزيابي عملکرد محقق مي گردد.
اجراي استراتژي امروزه به موضوعي مهم در مديريت تبديل شده است.
نظرخواهي از مديران ارشد اجرايي سازمانها نشان داده استکه بزرگترين نگراني آنها “اجراي استراتژي” است.
دانشجویان رشته مدیریت استراتژیک در واحد های مختلف دانشگاهی آموزش های لازم را جهت اجرای استراتژی می بینند و این آموزش ها در نهایت با انجام پایان نامه به نتیجه می رسد و دانشجو پس از دفاع از پایان نامه ارشد رشته مدیریت استراتژیک فارغ التحصیل می گردد.
تاریخچه رشته مدیریت استراتژیک
از دهه 1980 تا کنون مفهوم استراتژی در برنامه ریزی و مدیریت گسترش یافته است.استراتژی را مجموعه ای از اقدامات و سیاست هایی دانسته اند که جهت گیری کلی را مشخص ساخته و چگوتگی نیل به اهداف کلان را تعیین می نماید.
ار دیدگاه الکساندر (1991) فرایند مدیریت استراتژیک دارای دو وجه تدوین و اجرای استراتژی می باشد و موفقیت یک استراتژی، بستگی به این فرایند و تعاملات آن دارد.
از نظر دیوید (2003)، عواملی که در طول فرایند اجرای استراتژی، باید به ان توجه شود شامل اهداف سالیانه، سیاست ها، تخصیص منابع، مدیریت تضاد، ساختار سازمانی، مقاومت در برابر تغییر و فرهنگ سازمانی می باشد.
گرايشهاي مختلف رشته مدیریت استراتژیک:
– مدیریت مالی و اقتصاد
– مدیریت تکنولوژی و اقتصاد
– تحلیل رفتاری و مدیریت منابع انسانی
– حسابداری مدیریت
– مدیریت طرح های توسعه
– بازاریابی
– بازرگانی بین الملل
– سیستم های اطلاعات مدیریت
برای مشاهده مطالب ببیشتر به سایت www.farzdon.ir مراجعه نماید.
دیدگاهتان را بنویسید