ترکیب سرویس های ابری آگاه از کیفیت در برنامه های کاربردی اینترنت اشیاء

ترکیب سرویس های ابری آگاه از کیفیت در برنامه های کاربردی اینترنت اشیاء
(ترکیب سرویس های ابری آگاه)
اینترنت اشیاء مفهومی جدید در دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات بوده و به طور خلاصه فن اوری مدرنی است که در آن برای هر موجودی (انسان ،حیوان و اشیاء) قابلیت ارسال و دریافت داده از طرق شبکه های ارتباطی، اعم از اینترنت یا اینترانت، فراهم می شود. دستگاه های هوشمند در دستهای کلی به نام اینترنت اشیاء قرار می گیرند. در سطح پایه ای، اینترنت اشیاء در واقع به ارتباط اشیای مختلف از طریق اینترنت و برقراری ارتباط با یک دیگر میپردازد، تا هدف آن یعنی فراهم کردن تجربه کاراتر و هوش مندتر محقق شود.
همانند دیگر فناوریهای جدید، اینترنت اشیاء نیز می تواند در ابتدا مفهومی سردرگم کننده به نظر برسد.
همچنین این واژه به ویژه هنگامی که صحبت از استانداردهای مختلف و همچنین ایمنی و امنیت آن می شود، می تواند مفاهیم جدید و ویژه ای پیدا کند.به عبارت دیگر ایده طراحی دستگاههای مختلف با امکان برقراری ارتباط بی سیم به منظور رهگیری و کنترل از طریق اینترنت و یا حتی از طریق یک برنامه ساده مخصوص گوشی های هوشمند، اصطلاح اینترنت اشیاء را توصیف می کند.(ترکیب سرویس های ابری آگاه)
محاسبات ابری تمایل رو به افزایش کاربران سرویس شبکه به استفاده از محاسبات ابری، فروشندگان وب سرویس را به عرضه سرویسهایی که ویژگی های متفاوت کارکردی و غیر کارکردی (کیفیت خدمات) و ارائه آنها در حوضچه سرویس تشویق می کند.
بر اساس قوانین عرضه و تقاضا و به دلیل رشد فراوان سرویسهایی که ارائه می شوند، کارگزاران خدمات ابر رقابت سختی در برابر یکدیگر در ارائه پیشرفت کیفیت سرویسها روبرو هستند.
چنین رقابتی به یک فرایند دشوار و پیچیده برای ارائه انتخاب سرویس ساده و ترکیب در ارائه سرویسهای ترکیبی در ابر، که باید یک مسئله NP-hard در نظر گرفته شود، منجر شده است[1]. (ترکیب سرویس های ابری آگاه)
چگونگی انتخاب سرویسهای مناسب از مجموعه سرویسها، غلبه بر محدودیت های ترکیب، تعیین اهمیت پارامترهای مختلف کیفیت سرویس، تمرکز بر روی ویژگی های پویای مسئله، و پرداختن به تغییرات سریع در خواص سرویسها و شبکه به نظر می رسد در میان مهم ترین مسائلی است که باید تحت بررسی قرار گرفته و پرداخته شود.طبیعت پویای محیط های ابری شامل تغییرات گاه به گاه و آگاهانه برنامه ریزی شده می باشد .این تغییرات محاسبات ابری را در معرض چالش های مختلف در ترکیب سرویس قرار می دهد.
افزایش تعداد سرویسهای در دسترس باعث افزایش تعداد سرویسهای با کارکرد مشابه برای سرورهای مختلف میشود.
این سرویسهای مشابه در مکانهای مختلف قرار دارند و از نظر پارامترهای QoS دارای مقادیر متمایز میباشند. به همین دلیل، ترکیب سرویس برای انتخاب یک سرویس اتمی از میان سرویسهای مختلف مشابه که بر روی سرورهای مجزا واقع شدهاند، تکنیکهای مناسب را اعمال میکند تا بالاترین درجه QoS با توجه به نیازها و اولویتهای کاربر به دست آید.
به دلیل تغییرات ذاتی در محیط ابر، سرویسهای در دسترس و نیازهای کاربر نهایی، ترکیب سرویس باید به صورت پویا، با قابلیتهای عملکردی خودکار طراحی شود.(ترکیب سرویس های ابری آگاه)
بنابراین، انتخاب سرویسهای ساده مناسب و بهینه برای اینکه با هم برای ارائه سرویسهای ترکیبی پیچیده، ترکیب شوند، یکی از مسائل مهم در این زمینه است.
مشکل ترکیب سرویس در محاسبات ابری میتواند اینگونه تعریف شود که کدامین سرویسهای ساده اتمی باید به گونهای انتخاب شود که سرویسهای کامپوزیت پیچیده به دست آمده، نیازهای کاربردی و QoS را بر اساس نیازهای کاربر نهایی برآورده سازند. بدلیل وجود پارامترهای موثر مختلف و فراوان و ارائه تعداد زیادی از سرویسهای ساده در حوضچه ابر توسط بسیاری از ارائهدهندگان سرویس، ترکیب سرویس در رایانش ابری یک مسئله NP-hard در نظر گرفته میشود [7].
بسیاری از تحقیقات در ترکیب سرویسهای ابری به بهینه سازی جزئی می انجامد، و به طور معمول ترکیب سرویس ممکن است نیاز داشته باشد تا در یک زمان کوتاه انجام شود.
بنابراین، لازم است برای پیدا کردن بعضی روشها برای حل مشکل بهینه سازی جزئی و افزایش سرعت همگرایی الگوریتم، پیشنهاد شود.
در روش PSO تصادفی بودن، غیر قابل پیش بینی بودن، حساسیت اولیه و چند هدفه آورده شده تا به یک دامنه متغیر بهینه سازی منجر شود.
با توجه به این مطلب دو محور اساسی در این تحقیق را مورد بررسی قرار خواهیم داد: بکار گیری الگوریتم ازدحام ذرات چندهدفه، چه تاثیری در ترکیب سرویس در رایانش ابری دارد؟ آیا استفاده از الگوریتم ازدحام ذرات چندهدفه برای ترکیب سرویس ها در رایانش ابری تا چه حدی فضای مساله را پوشش خواهد داد؟
اساس کار الگوریتم پیشنهادی بر این اصل استوار است که در هر لحظه هر ذره مکان خود را در فضای جستجو با توجه به بهترین مکانی که تاکنون در آن قرار گرفته است و بهترین مکانی که در کل همسایگیاش وجود دارد، تنظیم میکند. (ترکیب سرویس های ابری آگاه)
با بررسی و بهینه سازی این الگوریتم در سیستمهای کامپیوتری و تطبیق آن با سیستمهای خبره و هوشمند میتوان از آن برای حل مسائل بهینهسازی مختلف استفاده کرد.
انتظار میرود که استفاده از الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات موجب افزایش کیفیت سرویس مرکب ابری دربرنامه های کاربردی اینترنت اشیاء گردد. همچنین برای حل مشکل بهینه محلی و افزایش سرعت همگرایی از چند هدفه استفاده شده است.
الگوریتم بهینه سازی ذرات چندهدفه پیشنهادی از بخشهای مختلفی تشکیل شده است. در مرحله مقداردهی اولیه، جمعیت اولیه ذرات باید ایجاد گردد.
در الگوریتم بهینه سازی ذرات هر ذره در حقیقت یک راه حل مسئله را نشان میدهد و یک راهحل در اینجا همان سرویس ابری مرکب میباشد
استفاده از روش الگوریتم های تکاملی، با توجه به ماهیت تصادفی آنها، می تواند موجب تولید فضای پویایی از مساله گردیده و نزدیک شدن به جواب های مساله را تضمین نماید به منظور جامعیت دادن به فضای مساله، استفاده از الگوریتم های تکاملی بسیار کارآمد است، پارامترهای کیفیت سرویس را میتوان به دو دسته تقسیم کرد: پارامترهای بیشینه سازی و کمینه سازی. پارامترهای بیشینه سازی، پارامترهایی هستند که مقادیر آنها باید بیشینه گردد و در مقابل پارامترهای کمینهسازی پرامترهایی هستند که مقادیر آنها باید کمینه گردد.(ترکیب سرویس های ابری آگاه)
برای مشاهده مطالب بیشتر به سایت فرزدان مراجعه نماید .