پیامد متناسب استراتژیک قابلیت های نوآوری در فناوری برای SME ها با توسعه محصول جدید
پیامد متناسب استراتژیک قابلیت های نوآوری در فناوری برای SME ها با توسعه محصول جدید
(استراتژیک قابلیت های نوآوری)
چکیده
تحقیقات قبلی نتیجه گرفته است که چگونه شرکتهای کوچک متوسط (SME) تأثیر زیادی بر اقتصاد جهان دارند. از طرف دیگر، تقاضاهای آینده SME ها را قادر می سازد تا برای رقابت در دنیای تجارت نوآور باشند. یکی از شاخص های مقیاس نوآورانه یک شرکت، مقیاس نوآوری محصولات آن است.
این تحقیق سعی در تحلیل چگونگی تأثیر ابعاد در قابلیت های نوآوری فناوری (TIC) بر عملکرد توسعه محصول جدید (NPD) بر SME ها دارد.
در TIC 7 بعد وجود دارد، یعنی قابلیت یادگیری، قابلیت تحقیق و توسعه، قابلیت تخصیص منابع، قابلیت تولید، قابلیت بازاریابی، قابلیت سازماندهی و قابلیت برنامه ریزی استراتژیک. روش تجزیه و تحلیل مورد استفاده در این تحقیق رویکرد مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) با استفاده از نرم افزار SmartPLS است.
داده های پردازش شده حاصل یک پرسشنامه است که توسط 178 SME با موفقیت پاسخ داده شده است. (استراتژیک قابلیت های نوآوری)
نتایج تجزیه و تحلیل نشان می دهد که توانایی بازاریابی، قابلیت تحقیق و توسعه و توانایی برنامه ریزی استراتژیک تأثیرات قابل توجهی بر عملکرد توسعه محصول جدید داشته است.
کلمات کلیدی: قابلیت های نوآوری در فن آوری، عملکرد توسعه محصول جدید، عملکرد متوسط شرکت کوچک
مقدمه
اقتصاد جهان برای حفظ پایداری اقتصادی خود واقعاً به وجود SME نیاز دارد. به همین ترتیب در خود قاره آسیا نیز که اکنون در رشد اقتصادی و تجاری کاملاً محاسبه شده است، وجود SME ها برای حفظ اقتصاد در منطقه آسیا دیگر جای تردید نیست.
هنگامی که بحران اقتصادی رخ می دهد، SME ها می توانند به یک تثبیت کننده اقتصادی تبدیل شوند، زیرا فعالیت های اقتصادی آنها به اندازه کافی انعطاف پذیر است و می توانند به راحتی از منطقه بحران به یک منطقه با ثبات تر منتقل شوند.
SME ها همچنین می توانند یک محرک رشد مشاغل بخش خصوصی و روند تحول اقتصادی یک کشور باشند.
با استفاده از این پدیده، SME از تواناییها و مهارتهای رقابتی خود استفاده می کنند تا بتوانند زمینه های تجاری خود را اداره کنند و یک چشم انداز پایدار بلند مدت داشته باشند.(استراتژیک قابلیت های نوآوری)
قابلیت نوآوری نقش مهمی در رقابت تجاری دارد. نوآوری توانایی است که تصور می شود یکی از عوامل تعیین کننده سازمانهای تجاری برای رقابت پذیری است.
در زمینه مدیریت استراتژیک، نظریه پایه منابع (RBT) بر توانایی داخلی سازمان برای ایجاد مبنای صلاحیت سازمانی برای بهبود رقابت پذیری آن تأکید می کند.
در عصر حاضر اقتصاد دانش بنیان، قابلیت های نوآوری فناوری (TIC) که به عنوان فرآیند شناسایی تمام پتانسیل های داخلی یک سازمان تعریف می شود، نقش مهمی در توسعه مزیت رقابتی یک سازمان در مقابل همه رقبای آن در زمینه بازی دارد. مطالعات TIC همچنین می تواند یک نیروی محرکه برای افزایش رقابت طولانی مدت یک کشور باشد.
رقابت یک سازمان تجاری بستگی به موفقیت کالایی دارد که توسط بازار پذیرفته شود.
بنابراین، سازمان های تجاری در طی یک دوره مشخص نتایج تولید محصولات جدید (NPD) تولید شده را به بازار معرفی می کنند.
مطمئناً این محصول جدید باید معیارهای داده شده توسط مدیریت را داشته باشد تا بتواند بر عملکرد مالی شرکت تأثیر بگذارد که در پایان می تواند به رشد و برنامه ریزی تجاری شرکت در آینده کمک کند
نتیجه گیری
هدف از این مطالعه بررسی چگونگی تأثیر جنبه های قابلیت نوآوری در فناوری (TIC) بر عملکرد محصولات جدید در بخش SME بود. در این مطالعه مشخص شد که قابلیت بازاریابی می تواند عملکرد توسعه محصول جدید متعلق به SME را بهبود بخشد. این مطالعه همچنین بیان می دارد که SME برای بهبود عملکرد توسعه محصول جدید خود باید به توانایی تحقیق و توسعه خود نیز توجه کند.
برای بهبود عملکرد توسعه محصول جدید در SME، قابلیت برنامه ریزی استراتژیک نیز باید بهبود یابد.
حتی از نتایج این مطالعه، افزایش توانایی برنامه ریزی استراتژیک تقریباً دو برابر بیشتر از قابلیت بازاریابی و قابلیت تحقیق و توسعه تأثیر دارد. بنابراین، پیامدهای مدیریتی که می تواند از نتایج این تحقیق گرفته شود، برای SME هایی است که قصد دارند بلافاصله محصولات جدید خود را عرضه کنند، آنها باید به 3 مورد توجه کنند. (استراتژیک قابلیت های نوآوری)
قابلیت های بازاریابی باید بهبود یابد. با افزایش قابلیت های بازاریابی می توان توضیح داد که SME باید بتواند روابط خوبی با مشتریان خود داشته باشد، دانش خوبی در ارتباط با بخش های بازار داشته باشد، دارای سیستم اطلاعاتی موثر، نیروی فروش خوبی را آماده كند و بتواند سطح رضایت مشتری را به دست آورد.
علاوه بر قابلیت های بازاریابی، SME باید قابلیت تحقیق و توسعه خود را افزایش دهد.
باید پذیرفت که SME ها به ندرت ساختار سازمانی مشخصی برای بخشهای تحقیق و توسعه دارند، اما آنچه بیشتر مورد نیاز است این است كه تحقیق و توسعه باید در آن SME ها وجود داشته باشد.
تحقیق و توسعه مورد بحث شامل حساسیت به بازخورد مشتری مربوط به محصولات جدید، توجه به محصولات و فرآیندهای جدید، توجه به توانایی های منابع انسانی تحقیق و توسعه و داشتن مفاهیم جدید توسعه محصول در آینده براساس نیازها و انتظارات مشتری است.
علاوه بر قابلیت های بازاریابی و تحقیق و توسعه، آنچه حتی از اهمیت بیشتری برخوردار است این است که SME ها باید از قابلیت برنامه ریزی استراتژیک خوبی برخوردار باشند.
این قابلیت برنامه ریزی استراتژیک برای شرکتهای متوسط و متوسط کاملاً ضروری است تا بتوانند با سایر رقبا رقابت کنند. برخی از مواردی که قادر به پشتیبانی از قابلیت های برنامه ریزی استراتژیک هستند عبارتند از: وضوح چشم انداز و مأموریت سازمان، توانایی شناسایی نقاط قوت و ضعف داخلی سازمان و همچنین فرصت ها و تهدیدهای خارجی، دارا بودن از یک محصول قابل اندازه گیری و نقشه راه فرآیند و توانایی با تغییرات محیط کسب و کار سازگار شوند.(استراتژیک قابلیت های نوآوری)
برای مشاهده مطالب بیشتر به سایت فرزدان مراجعه نماید.